De Klantendriehoek

Klanten accepteren niet langer dat hun behoeften genegeerd worden. Daardoor worden ze veel te snel bestempeld als ‘moeilijke klanten’. ‘De Klantendriehoek’ is een eenvoudig en herkenbaar model rond duurzame klantencontacten. Je ontwikkelt je gevoeligheid voor de signalen en noden van de klant, en je krijgt concrete handvatten mee om er flexibel op in te spelen. Het model vormt daarbij een spiegel van je eigen sterktes en valkuilen en die van je team. Daarmee is De Klantendriehoek de ideale tool om de communicatie in je team te versterken, niet enkel met de klant, maar ook met de collega’s onderling.

Het model bestaat in de vorm van een boek, interactieve keynote, e-learning, training of teamworkshop.

Boek

Dit boek is nuttig en leerrijk voor iedereen die met klanten en collega’s te maken heeft, eigenlijk voor iedereen dus:  consultants, adviseurs, maatschappelijk werkers, balie- en klantverantwoordelijken, office- en accountmanagers, interne ondersteunende diensten, zelfstandige beroepen, …

We eindigden op de 3e plaats voor het L&D Boek van het jaar & behaalden een nominatie voor het beste marketingboek van het jaar.

Ondertussen zijn we reeds aan vijfde volledig herwerkte druk toe én is het boek vertaald in het Frans.

Format 1: Interactieve keynote

Tijdens een keynote van 30 tot 90 minuten maak je kennis met De Klantendriehoek: als gemeenschappelijke taal, als praktische tool, als zelfanalyse en als instrument om de noden van je klant te analyseren.

Onze collega’s spreken gepassioneerd en staan in nauw contact met hun publiek. Aan de hand van videobeelden, anekdotes en verhalen vertellen ze over de kracht van het model.

Je kan een keynote boeken voor 50 tot 500 personen.

Keynote

Format 2: E-learning

Een individueel online programma van anderhalf uur,  te volgen door iedereen in je organisatie.

De voordelen van de e-learning  op een rijtje:

  • Een grote groep leert op zeer korte tijd het model kennen. Nadien gaan de deelnemers ermee aan de slag op een digitaal leerplatform en verdiepen ze het model tijdens een groepssessie (halve dag).  
  • Is de klantendriehoek al gekend in jouw organisatie? Dan is dit een efficiënte manier om nieuwe medewerkers mee te nemen in de gemeenschappelijke taal van leeuw, kat & hert.
  • Je medewerkers maken kennis met het model waar en wanneer zij het willen. Efficiënt en handig! 

 

Wil je de e-learning individueel aankopen? Dat kan via onderstaande button:

Format 3: Onze trainingen

De tips, tools en vaardigheden die deelnemers tijdens deze training krijgen aangereikt, helpen hen om om te gaan met klanten die als eisend, moeilijk, agressief of grensoverschrijdend worden ervaren. Zo wordt de klant écht koning en voelen je medewerkers zich ook comfortabel.
Eendaagse teamcoaching ‘je collega als klant’

We gebruiken De Klantendriehoek om de gevoeligheid in het team voor elkaars noden als collega/interne klant te verhogen, en bouwen concrete handvatten op om hier flexibel op in te spelen. Zo versterken we decommunicatie en samenwerking in het team.

Reacties van lezers

Ook interessant