Individuele coaching

Elk individueel coachingstraject is to-the-point en uniek: we stemmen het af op de specifieke vraag van de coachee. Tijdens de intake stellen we een helder contract op waarbij we samen de thema’s en de output van het veranderingstraject vastleggen.

Onze aanpak in enkele kernwoorden: kritische zelfreflectie, spiegeling, direct, helderheid, ondersteuning en concrete en taakgerichte opdrachten, ervaringsgericht werken.

Mogelijke thema's

Teamcoaching

Taakgerichte teamcoaching

Dankzij een taakgerichte teamcoaching werk je met je team direct en doelgericht aan een specifiek aspect dat veranderd of ontwikkeld moeten worden.

Tijdens deze teamcoaching maken we concrete afspraken die we daarna opvolgen. De leidinggevende staat hierin centraal, omdat zijn rol van groot belang is om het traject te laten slagen. Elk coachingtraject wordt ontwikkeld in overleg met HR en het management. Daarbij staan enkele dingen centraal: een doelgerichte voorbereiding, een analyse van de vraag, een inbedding van het traject in de organisatie, een systematische terugkoppeling naar HR, een diepgaande evaluatie, uitgebreide nazorg en regelmatige opvolging.

Teambuilding met inhoudelijke meerwaarde: ‘Eenheid in verscheidenheid’

Tijdens deze teambuilding doen we buiten een aantal uitdagende oefeningen die inzicht, verbinding, openheid en respect brengen in het team.

Dankzij die dynamische ervaring:
• leer je elkaar anders – maar vooral beter – kennen.
• leer je meer over jezelf: je ontdekt je eigen sterktes en aandachtspunten binnen het werken in team.
• reiken we je een model en enkele houvasten aan in functie van een goede teamwerking.
• leer je elkaar positief te waarderen.

Dit traject duurt minstens een halve dag en maximaal twee dagen.

Insights Discovery

We zetten Insights Discovery vaak in als onderdeel van een teamcoaching. Insights Discovery is gebaseerd op het werk van Carl Jung. Het model gebruikt 4 kleuren om persoonlijkheidsprofielen te onderscheiden. Het zorgt voor het bevorderen van zelfinzicht, communicatie, productiviteit en organisatieontwikkeling in teams.

Trainingstrajecten in team

Met onze trainingstrajecten voor teams werken we rond uiteenlopende thema’s, zoals klantgericht werken of timemanagement. Een trainingstraject volgen met je team heeft enkele voordelen: er ontstaat een gemeenschappelijke taal en er worden concrete afspraken gemaakt om de inzichten uit de training toe te passen op de werkvloer. Bovendien worden teamleden elkaars coach: ze steunen elkaar bij het toepassen van de verworven tips op het werk.

Tijdens dit hele proces ondersteunen we de leidinggevende in het coachen van zijn team bij het uitvoeren van de teamafspraken en het toepassen van de tips uit de opleiding.

Mogelijke thema’s

Verandering • Een betere samenwerking • De integratie van twee diensten • De integratie van nieuwe taken • Het ontwikkelen van de missie

Groepscoaching en intervisie

Onze trainingstrajecten worden vaak opgevolgd aan de hand van groepscoaching, waarbij de deelnemers van de training in een intervisiegroep terechtkomen. Binnen deze intervisiegroep hanteren we een strikte communicatieprocedure, waarbij de deelnemers om de beurt de rol van procesbegeleider opnemen.

Daarnaast organiseren we ook intervisies zonder een voorafgaand trainingstraject.

Wat is het doel van deze werkwijze?

• Deelnemers verdiepen zich in de inzichten en concrete vaardigheden die in de opleiding aan bod kwamen door elkaar cases en vragen voor te leggen.

• We reiken tools en tips aan zodat de deelnemers de intervisie zelf kunnen begeleiden. Zo kunnen de sessies met de intervisiegroepjes zelfstandig (zonder externe begeleiding) worden verdergezet.

• We begeleiden de organisatie bij het gebruiken (en het blijven gebruiken) van de concepten en taal rond het thema van de training.

• We creëren binnen de organisatie een cultuur van intervisie en samenwerking waarbij deelnemers bij elkaar terecht kunnen voor advies, overleg en ondersteuning.

Interesse in één van onze coachings-trajecten?

Vul dit contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Eliksemstraat 26
3400 Wange (Landen)

016 82 36 96
info@vankelst.com

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief