Resultaatgericht en coachend leidinggeven

Van brandjes blussen naar het ontwikkelen van medewerkers

Waarom deze opleiding?

Je vindt dat leidinggevenden, projectleiders en teamleiders in jouw organisatie nog te veel de rol van expert opnemen, taken uitvoeren en brandjes blussen. Je wil dat ze meer coachen en inspelen op de noden van hun medewerkers. Dit traject geeft hen inzicht in de essentie van hun rol en taak als leidinggevende: medewerkers verbinden met de missie en waarden van je organisatie en hen coachen naar een gerichte output. Ook verwerven ze de skills en taal om dit te doen.

Wat levert het op?

• Een- tot meerdaags traject
• Voor een leidinggevend team, leidinggevenden van verschillende teams, management, alle leidinggevenden van de organisatie…
• Tussentijdse ondersteuning via mail met opdracht en app
• Optioneel: online groepsleren via digitaal leerplatform
• Optioneel: intervisiesessies/online coaching achteraf

We bouwen op interactieve wijze de concepten op vanuit een aantal confronterend simulatieoefeningen. We zetten een gemeenschappelijke taal neer rond de focuspunten als leidinggevende en de ontwikkeling van medewerkers. We creëren een leergroep waarbinnen de deelnemers hun eigen sterktes en te ontwikkelen punten ontdekken. Verder maken alle deelnemers op basis van het opgebouwde kader een teamanalyse en passen ze de kaders toe op eigen cases. Vandaaruit werken ze een persoonlijk actieplan uit.

Laat je inspireren door onze blogs:

Laat je inspireren door onze blogs:

Interesse in deze training?

Vul dit contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Ontdek kosteloos onze online speedtastings

We bieden jou als leerexpert / HR verantwoordelijke / manager een unieke inkijk in ons aanbod. Via deze kosteloze digitale speedtastings van een half uur krijg je een antwoord op al je vragen over de betrokken thema’s en kan je al even proeven van onze manier van werken.