Tijdens de voorbije 7 weken zijn we met heel wat klanten in overleg gegaan rond vervanging van onze programma’s door een online werkvorm. Graag delen we met jullie onze conclusies die we de ‘Seven Good Habits van online training’ hebben genoemd.

Tijdens de voorbije 7 weken zijn we met heel wat klanten in overleg gegaan rond vervanging van onze programma’s door een online werkvorm. Binnen Van Kelst & Co was er een taskforce van 4 coach-trainers aan de slag die anderhalve dag per week vergaderden en de rest van de tijd in overleg met andere collega’s alle programma’s methodisch herwerkten. Daarbij bouwden we voort op onze ervaring van de voorbije jaren met door ons ontwikkelde apps en digitale leerplatformen, die parallel liepen aan onze ervaringsgerichte trainingen.

Sinds Pasen zijn we opgestart met de uitrol van deze nieuwe online formats bij heel wat klanten. Globaal waren de meeste deelnemers erg positief. De weerstand die er bij de meeste deelnemers eerst was, zette zich vrij snel om in voorzichtige verkenning en vervolgens in gedreven enthousiasme.

Graag delen we met jullie onze conclusies die we de ‘Seven Good Habits van online training’ hebben genoemd.

  1. We blijven de focus zetten op het creëren van een leergroep en het maken en opvolgen van actieplannen.
  2. De combinatie met een digitaal leerplatform en zo mogelijk app is een noodzaak in functie van groepsvorming, uitwisseling en toepassing naar de praktijk.
  3. Online sessies creëren een meerwaarde ten opzichte van klassikale face tot face sessies op vlak van directheid. Iedereen komt sneller to the point. De drempel om te spreken is lager. Er ontstaat een sfeer van ‘cut the crap’.
  4. De modaliteiten van de gebruikte tool zijn wezenlijk: chats/whiteboard/iedereen zien/break-out rooms maken dat we de reële trainingssituatie zo veel mogelijk benaderen.
  5. Online sessies zijn ideaal voor een tweede dag/follow-up. De sessie boet daarbij niet in aan interactiviteit en zelfreflectie. Verschillende klanten besloten om dit post corona te blijven doen. Voor een eerste dag/opstart blijft bij de meesten de voorkeur uitgaan naar face-to-face.
  6. Groepssessie van een hele dag online is te vermoeiend. Beter in periodes van een halve dag of korter.
  7. Webinars werken, als ze gecombineerd worden met opvolging via individuele coaching sessies.

Interesse in ons aanbod rond leiderschapsontwikkeling? Neem hier een kijkje of neem contact op met @Pieter Lichtert

Share this article

Dit vind je misschien ook interessant

Kerst in de sauna

De koude winterdagen, het verlangen naar warmte en licht, brengen veel mensen tussen Kerst en Nieuw naar ‘De Sauna’. Mijn dochter had een verblijf van

Lees meer