Integratief onderhandelen (open aanbod)

Hoe bereik je een echte WIN-WIN?

10 oktober 2024

Kasteelhoeve Wange

Pieter Lichtert

€ 750 + 21% btw

eendaags traject van 9u00 tot 17u00

max. 9 deelnemers

Liever 1-op-1 training? Of in-company?

Volg je deze training liever individueel of lukt de datum niet voor jou? Je kan deze training ook individueel boeken voor hetzelfde budget. Je krijgt gedurende 2 uur 1-op-1 het model mee, past dit al toe op je eigen praktijk en maakt een actieplan. Na een 4-tal weken volgt er een online opvolggesprek van 45 minuten waarin we je actieplan opvolgen en doorwerken op jouw concrete vragen en cases.

We organiseren deze training ook in-company.

Waarom deze opleiding?

Je vindt het niet altijd even makkelijk om te onderhandelen. Je hebt vaak het gevoel dat het eindresultaat van een onderhandeling onevenwichtig is. Hoe laat je je mening gelden? En hoe verdedig je je eigen belangen zonder die van de ander uit te sluiten? Hoe kom je tot een duurzame oplossing waaruit alle partijen voordeel halen? Deze training gaat daarvoor verder dan de klassieke onderhandelingstrucs en focust op de essentie van een echte WIN-WIN.

Wat levert het op?

De grote valkuil bij onderhandelen en omgaan met tegengestelde belangen is dat we emotioneel en oplossingsgericht reageren zonder het belang achter de oplossing te verwoorden of te beluisteren. Dit leidt vaak tot polarisatie, we luisteren onvoldoende naar de ander, we dekken ons vooraf in, we proberen de ander te doen buigen. De andere partij is daardoor niet meer bereid rekening te houden met de vragen die op tafel liggen.

Integrerend onderhandelen focust in de eerste plaats niet op oplossingen, maar op belangen achter de oplossing. De communicatie hierover is neutraal. We formuleren helder ons eigen belang en zijn bereid om in contact te gaan met het belang van de andere partij en zijn/haar persoon. We zijn in staat om in verbinding met het eigen belang, vanuit neutraliteit naar het belang van de ander en het gezamenlijk belang te kijken.

Aan de hand van een ervaringsgerichte oefening creëren we bewustwording over de verschillende soorten onderhandelingsstijlen, de eigen voorkeursstijl en de meerwaarde van integrerend onderhandelen. Dit laatste werken we verder uit aan de hand van een simulatie van een onderhandeling waarin deelnemers houvasten, vaardigheden en aandachtspunten verwerven. Doorheen de training analyseren deelnemers eigen onderhandelingssituaties en maken ze een actieplan. Dit volgen we na 3 weken op tijdens de individuele online coaching.

Laat je inspireren door onze blogs:

Interesse in deze training?

Vul dit contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam