Leidinggeven op afstand

Hoe zorgen we ervoor dat plaats- en tijdonafhankelijke werken echt opbrengt?

Waarom deze opleiding?

Binnen jouw organisatie is plaats- en tijdsonafhankelijk werken de nieuwe norm. Je medewerkers werken vaker van thuis uit, of hebben helemaal geen vaste werkplek meer. En dat brengt veel veranderingen met zich mee. Ook voor de leidinggevenden binnen je organisatie, want zij moeten hun manier van aansturen, coachen en communiceren aanpassen. De training ‘Leidinggeven vanop afstand’ geeft leidinggevenden inzichten in hoe ze medewerkers voldoende vertrouwen kunnen geven en hen kunnen loslaten tijdens het uitvoeren van taken. Ze leren hoe ze hun focus kunnen verleggen naar het resultaat, het maken van betere afspraken vooraf en hun medewerkers aansporen om hun noden en wensen duidelijk te maken zodat ze er gemakkelijker op kunnen inspelen.

Wat levert het op?

• Halve- tot tweedaags traject voor een team, medewerkers van verschillende teams, management, alle medewerkers van de organisatie…
• Ook mogelijkheid tot webinar voor een groep tot 25 deelnemers.
• Tussentijdse ondersteuning via mail met opdracht en app
• Optioneel: online groepsleren via digitaal leerplatform
• Optioneel: intervisiesessies/online coaching achteraf
We vertrekken vanuit de basisstelling dat telewerken een belangrijke verandering in focus en attitude van de leidinggevende vraagt:
• Loslaten als leidinggevende van de rol van expert.
• Loslaten van focus op de uitvoering/proces.
• Scherpe focus op helder zetten van kader en eindresultaat.
• Focus op ondersteuning/coaching waar nodig.

We maken bij aanvang van de training deze focus en attitude helder vanuit een ervaringsgerichte oefening. Verder bouwen we in interactie met de groep een aantal handige tools op waarmee deelnemers al in de training mee aan de slag gaan. Iedereen krijgt daarbij feedback van de trainer en de groep. Doorheen de training werkt iedereen aan een individueel actieplan, met concrete voornemens tot experiment en toepassing van de inhoud van de training.

Laat je inspireren door onze blogs:

Interesse in deze training?

Vul dit contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Ontdek kosteloos onze online speedtastings

We bieden jou als leerexpert / HR verantwoordelijke / manager een unieke inkijk in ons aanbod. Via deze kosteloze digitale speedtastings van een half uur krijg je een antwoord op al je vragen over de betrokken thema’s en kan je al even proeven van onze manier van werken.