Feedback geven en ontvangen

Van een wandelgangcultuur naar een open feedbackcultuur

Waarom deze opleiding?

Feedback geven, het is iets wat de leidinggevenden binnen je organisatie nog veel te weinig doen. En wanneer ze hun medewerkers toch feedback geven, is deze vaak te oppervlakkig of te negatief. Het jaarlijkse waarderingsgesprek? Een verplicht nummertje voor velen.
Ook andersom merk je dat er iets misloopt: voor vele medewerkers is de drempel om feedback te geven aan hun leidinggevenden nog te groot. En wanneer ze het toch aandurven, wordt hun feedback niet altijd serieus genomen.
Deze training streeft naar een samenwerkingscultuur waarin medewerkers én leidinggevenden op dagelijkse basis feedback geven en over elkaars positieve eigenschappen en verbeterpunten durven praten. Deelnemers leren te luisteren, zichzelf en hun medewerkers in vraag te stellen en elkaar feedback te geven.

Wat levert het op?

• Half- tot tweedaags traject
• Interactieve keynote/webinar (30 tot 90 minuten voor 50 tot 500 personen)
• Voor een team, medewerkers van verschillende teams, alle medewerkers van de organisatie…
• Tussentijdse ondersteuning via mail met opdracht en app
• Optioneel: online groepsleren via digitaal leerplatform
• Optioneel: intervisiesessies/online coaching achteraf
De training ‘feedback geven en ontvangen’ staat volledig in het teken van de feedbackdriehoek, een kader dat de drie centrale feedbackvaardigheden – waarderen, kritiek geven en kritiek ontvangen – met elkaar verbindt. We behandelen elke vaardigheid aan de hand van enkele gesprekssimulaties met bijhorende gesprekschema’s en tips.
Vervolgens oefent en experimenteert iedereen met deze schema’s met enkele persoonlijke situaties als vertrekpunt. Met de feedback van de trainer en groep ontdekken alle deelnemers hun persoonlijke sterktes en te ontwikkelen punten. Doorheen de training werkt iedereen aan een individueel actieplan, met concrete voornemens tot experiment en toepassing van de inhoud van de training.

Laat je inspireren door onze blogs:

Interesse in deze training?

Vul dit contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam