Effectief overtuigen (open aanbod)

Maak anderen warm voor wat je te zeggen hebt

17 oktober 2024

Kasteelhoeve Wange

Pieter Lichtert

€ 750 + 21% btw

eendaags traject van 9u00 tot 17u00

max. 9 deelnemers

Liever 1-op-1 training? Of in-company?

Volg je deze training liever individueel of lukt de datum niet voor jou? Je kan deze training ook individueel boeken voor hetzelfde budget. Je krijgt gedurende 2 uur 1-op-1 het model mee, past dit al toe op je eigen praktijk en maakt een actieplan. Na een 4-tal weken volgt er een online opvolggesprek van 45 minuten waarin we je actieplan opvolgen en doorwerken op jouw concrete vragen en cases.

We organiseren deze training ook in-company.

Waarom deze opleiding?

Het is vaak aan jou als leidinggevende of medewerker om anderen warm te maken voor iets, hen mee te krijgen in je verhaal, hen te overtuigen. Hoe je dat het beste doet? Dat leer je tijdens deze training.

Wat levert het op?

Effectief overtuigen heeft o.i. twee focuspunten.
• Focus op de boodschap. Zorgen dat je boodschap helder en overtuigend is, gestructureerd, met de juiste argumenten aangepast aan de ander / toehoorders.
• Focus op de ander, de reacties en de relatie. Kan de ander luisteren? Voelt hij/zij zich voldoende gehoord en beluisterd? Ben ik gevoelig voor wat er bij de ander leeft als hij/zij de boodschap krijgt? En hoe ga ik om met de reacties van de ander?

Het einddoel van effectief overtuigen is: ik breng een boodschap over bij de andere zodat de ander deze boodschap integreert, uitdraagt, eigenaar wordt, eraan meewerkt.

Deze visie is de rode draad in deze opleiding: elke oefening die we doen, elk inzicht, elke tip, elk handvat dat we opbouwen is i.f.v. deze visie: focus op de helderheid van de eigen boodschap en het te bereiken resultaat met aandacht voor (de relatie met) de ander. Gedurende de training werken we afwisselend met specifieke oefeningen en opdrachten waaruit we deze visie en inzichten deduceren. Daarnaast werken we in functie van de toepassing met cases van de deelnemers. Iedere deelnemer stapt buiten met een actieplan dat we in de individuele online coaching opvolgen.

Interesse in deze training?

Vul dit contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam