Peterschap

Behandel nieuwelingen als het goud van je organisatie

Waarom deze opleiding?

Nieuwe werknemers? Die wil je zo goed mogelijk begeleiden bij de start van hun nieuwe job. Ze zijn de toekomst van je organisatie en zijn best zo snel en zo goed mogelijk ingewerkt. Geen beter manier om dat te doen dan hen een meter of peter te geven die het bedrijf door en door kent.

De training ‘Peterschap’ leert je medewerkers hoe ze de rol van meter of peter op zich kunnen nemen zodat nieuwelingen zich vanaf hun eerste dag thuis voelen en op de best mogelijk manier worden begeleid en opgevolgd.

Wat levert het op?

• Halve- tot tweedaags traject voor een team, medewerkers van verschillende teams, alle medewerkers van de organisatie…
• Tussentijdse ondersteuning via mail met opdracht en app
• Optioneel: online groepsleren via digitaal leerplatform
• Optioneel: intervisiesessies/online coaching achteraf
Voor een optimaal resultaat van deze training kiezen we methodisch onder meer voor: eigen inbreng van de deelnemers, zelf doen en aan ‘den lijve ondervinden’, interactie en uitwisseling, ‘behapbare’ concepten en persoonlijke reflectie.

De aanpak is uitgesproken interactief. De training wordt opgebouwd adhv praktische simulaties, ervaringsgerichte en praktijkoefeningen. Iedereen krijgt de kans om in realistische situaties te oefenen, op zoek te gaan naar eigen praktijkvoorbeelden en zijn ervaringen uit de eigen praktijk te delen.

Vanuit de reflecties op de oefeningen deduceren we inzichten en aandachtspunten. We werken met heldere en praktisch toepasbare concepten, geen complexe modellen; tips en schema’s die bijblijven.

Deelnemers krijgen de gelegenheid om van gedachten te wisselen, van elkaar te leren en te oefenen. Daarnaast is er maximale terugkoppeling naar en inbreng vanuit de eigen werksituatie. Dit vertaalt zich in werken met eigen cases en meenemen van aandachtspunten.

Op welbepaalde momenten staan we stil bij eigen ontwikkelingspunten. Deze worden dan vertaald in een individueel actieplan. Op de ontwikkelingspunten wordt ook doorgewerkt via concrete cases en oefeningen uit de eigen werkpraktijk.

Interesse in deze training?

Vul dit contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam