Leidinggeven in verandering

Hoe buig ik aanpassingsgedrag in onze organisatie om tot een echte veranderingsdynamiek?

Waarom deze opleiding?

Een organisatie staat nooit stil. In een voortdurend veranderingsproces heeft je organisatie nood aan leidinggevenden die hun centrale rol opnemen.
Deze training geeft leidinggevenden, managers of HR-verantwoordelijken inzicht in hun rol en taken tijdens het hele veranderingsproces: van efficiënte communicatie tot de begeleiding van medewerkers. Ze leren hoe ze een dynamiserende boodschap van verandering uitdragen én een heuse veranderingsdynamiek onder alle medewerkers teweegbrengen.

Wat levert het op?

• Halve- tot tweedaags traject
• Interactieve keynote/webinar (30 tot 90 minuten voor 50 tot 500 personen)
• Voor een leidinggevend team, leidinggevenden van verschillende teams, management, alle leidinggevenden van de organisatie…
• Tussentijdse ondersteuning via mail met opdracht en app
• Optioneel: online groepsleren via digitaal leerplatform
• Optioneel: intervisiesessies/online coaching achteraf
Tijdens de training bouwen we op interactieve wijze – en aan de hand van een aantal opdrachten – enkele inzichten en kaders op: een breder kader waartegenover je jezelf en verandering in je organisatie kan situeren én concrete handvaten, tools en checklists om er in de praktijk mee aan de slag te gaan.

De inzichten en kaders rond verandering volgen elkaar logisch op en worden telkens aan elkaar gelinkt. We starten met het uitwerken van een concept omtrent de verschillende, noodzakelijke fasen in een veranderingsproces. Je krijgt voeling met wat medewerkers nodig hebben om doorheen deze fasen te gaan en krijgt zicht op hoe medewerkers geëngageerd in een veranderingsdynamiek kunnen stappen. Vanuit de bewustwording van dit fasemodel werken we aan de basisaspecten van een goede dynamiserende veranderingsboodschap. Eens deze veranderingsboodschap helder gezet is, werken we rond het omgaan met de reacties van de medewerkers hierop. Je krijgt telkens uitgebreid de kans om met de kaders aan de slag te gaan en te oefenen op basis van eigen cases. Doorheen de training maak je een actieplan op.

Laat je inspireren door onze blogs:

Interesse in deze training?

Vul dit contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam