Communicatie met lijf & leden

Breng meer 'zijn' en minder 'doen' in je communicatie.

Waarom deze opleiding?

De meeste communicatie trainingen die je momenteel op de markt vindt, vallen terug op mentale reflectie, analyse, stappenplannen, schema’s en rollenspel. Deze training hanteert een heel andere invalshoek, die van Circling. Deelnemers ervaren daardoor het contact met de ander en zichzelf bewuster en krijgen een aantal tools aangereikt om dit contact eerlijker en authentieker te maken. In die zin oefenen we niet in communicatie, we ervaren ze. Hoe is de verbinding die er al is? Wat brengt het als ik daar echt aandacht aan besteed? Wat krijg ik terug van de ander? Hoe breng ik meer aanwezigheid en aandacht in een gesprek? Hoe creëer ik vandaar uit meer openheid, empathie, authenticiteit, verbinding en impact? Deze ervaring en tools nemen deelnemers dan mee naar de werkvloer en passen die daar toe.

Wat levert het op?

• Half- tot tweedaagse traject.
• Voor één team, medewerkers van verschillende teams, leidinggevenden, management…
• Tussentijdse ondersteuning via mail met opdrachten en app
• Optioneel: online groepsleren via digitaal leerplatform
• Optioneel: intervisiesessies/online coaching achteraf
We zijn in de eerste plaats human beings, niet human doings.

Naast onze ervaringsgerichte en interactieve methodieken, gebruiken we daarom ook Circling in dit traject. Circling is een innovatieve, vernieuwende practice die de manier waarop we dagdagelijks aanwezig zijn bij onszelf én anderen fundamenteel verandert. Circling is mindfulness – in – relatie waarbij we terugvallen op het hier en nu en wat daarin aanwezig is. In Circling gaan we er vanuit dat we heel wat informatie over onszelf en de ander in ons lichaam aanwezig hebben. Als we daarmee contact maken, is er een eerlijker en dieper contact met onszelf en de ander mogelijk.

In dit traject geven we geen theorie, we doen vanaf de start aan Circling. We begeleiden de groep vanuit de Circling principes en nodigen deelnemers uit deze te hanteren in het exploreren van de onderlinge communicatie. We creëren een veilige cocon waarin deelnemers met elkaar delen. We werken met oefeningen per 2, 3 en in de hele groep. We reiken telkens een aantal heel concrete communicatietools aan. Deelnemers doen inspiratie op en gaan hiermee aan de slag in de tussentijd.

Interesse in deze training?

Vul dit contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam