We (Van Kelst & Co) kregen onlangs Platinum Q-for, de hoogste score voor klantentevredenheid voor onze training- en coachingsactiviteiten (leiderschap, samenwerking en klantencommunicatie). Dat krijg je niet zomaar. We slagen er dus in om de vinger aan de pols te houden bij onze klanten omtrent hun verwachtingen.

Wat verwachten CEO’S, directieteams, HR-managers, L&D professionals, leidinggevenden, medewerkers van training en coaching in 2018?

1/ Blijvend en duurzaam resultaat op de werkvloer

Trainingen en coachings zijn geen vrijblijvende sessies. Ze kosten gigantisch veel aan werkuren en dienen op te brengen. Trainingen en coachings zijn veranderingstrajecten met blijvende gedrags- en cultuurverschuiving op de werkvloer.

2/ Ervaring en ‘awareness’

Je volgt geen training of coaching om kennis op te doen. Voor kennis kan je terecht op het internet en in boeken. Je komt naar een training/coaching om een unieke leerervaring te krijgen, een wezenlijke ‘shift’ mee te maken, een nieuw bewustzijn te genereren, een andere kijk op jezelf en de wereld mee te nemen.

3/ Eenvoud: one model/one training

Een training rond een bepaald thema vertrekt vanuit 1 model, niet meer, niet minder. Een model dat zo eenvoudig is dat we er een app van maken. Een model dat beeldend en metaforisch is, zodat het beklijft en een gemeenschappelijke taal wordt om elkaar te bevragen en te ondersteunen. En die gemeenschappelijke taal is dan weer de hefboom tot verandering op de werkvloer.

4/ Een helder contract en engagement

Wat willen we bereiken, wat zal er veranderen, wat mag men verwachten? Een heldere overeenkomst zowel met de opdrachtgever, als met de trainee/coachee.
Wij vragen deelnemers, managers, HR om keuzes te maken. Het gebeurt dat we coachings na 1 sessie stopzetten, omdat we niet geloven dat we het resultaat gaan halen.

5/ Focus op interactie en praktijk

We bouwen een training/coaching op vanuit (inter)actie. Geen slides of grote theorieën. Bijna elke training begint met een praktijksimulatie waarbij bewustzijn rond eigen verantwoordelijkheid en zelfkennis tot stand komt. Dan pas werken we aan de skills.  We werken met persoonlijke actieplannen die we opvolgen in follow-upsessies.

6/ ‘Leren van elkaar’ en ‘veiligheid’ als centrale tool

Trainers/coaches horen experten te zijn in het begeleiden van groepen en individuen naar veiligheid en openheid. We zorgen ervoor dat mensen zich kwetsbaar kunnen opstellen, open staan voor andere invalshoeken en dat ze van elkaar leren. We stellen vragen, laten hen nadenken en bouwen samen verder op wat ze al kennen, kunnen en weten.

7/ Partnership, inbedding en ‘blended learning’

We contracteren voorafgaand aan de training, we ondersteunen tussentijds via mail, posters, flyers, opdrachten, apps, Skypecoaching, … We volgen op via intervisie.
We bereiden voor en ondersteunen HR en management, rapporteren voortdurend, werken veel met kick-offs en key notes, doen veel ‘teamtrainingen’.

En dan is er nog een laatste kenmerk van een ‘platinum’ training dat niet te vatten is in de 7 eigenschappen. Het gaat over iets onzichtbaar dat ik steeds in een eerste gesprek met een trainer/coach wil voelen. 3 elementen, 3 op het eerste zicht onverenigbare kwaliteiten die in 1 persoon kunnen samensmelten: passie en vuur, contact en nabijheid, afstand en neutraliteit. Als een trainer erin slaagt deze 3 elementen te verbinden… straalt hij/zij licht uit en kan hij/zij met dit licht mensen in verandering brengen.

Contacteer ons om in jouw organisatie training of coaching op te zetten rond leiderschap, samenwerking of klantencommunicatie.

Share this article

Dit vind je misschien ook interessant

Kerst in de sauna

De koude winterdagen, het verlangen naar warmte en licht, brengen veel mensen tussen Kerst en Nieuw naar ‘De Sauna’. Mijn dochter had een verblijf van

Lees meer